Aggressiv adfærd

Knurrer, laver udfald, snapper, bider

Nej, det hjælper SJÆLDENT at kastrere/sterilisere hunden, da problemet, for det meste, findes i hovedet, altså hundens opfattelse af hvem som beskytter flokken, og ikke handler om hvad der er imellem benene…;-)

Hunden kan misforstå dens opgave i livet/flokken, fordi vi mennesker ofte, og ubevidst, giver hunden de forkerte signaler med vores kropssprog. Men ved at lære de signaler, som hunden instinktivt kender og selv bruger, kan problemet løses.

Det er dog en god idé at starte med at få undersøgt om hunden evt kan have smerter, da det at have ondt, selvfølgelig kan udløse aggression.

Hvis smerte er udelukket, kan aggression udløses af ren og skær panik fra hundens side. Det kan være selvforsvar eller forsvar af flokken. Oftes fordi den misforstår situationen og hele dens ansvar, måske har den endda en tidligere dårlig oplevelse.

I visse tilfælder, er årsagen rent og skær, at hunden er ved at gå helt ned med stress, fordi den ikke magter opgaven, den er overbevist om, er pålagt den, nemlig at beskytte flokken og sikre at alle overlever.

 

 

 

Vil du have hjælp? 

Kontakt mig med det samme

 

Læs mere her og kontakt mig for hjælp.