Tvangshandlinger eller destruktiv adfærd

Jagte egen hale, overdreven slikkeri på poter/gulv, går i cirkler eller splitter ting ad

Overdreven slikkeri/gnasken på f.eks poter, humpen, jagten af egen hale/gulv, gå i cirkler eller splitte uhæmmet ting ad, er ret sikkere tegn på en høj stress tilstand som hunden har svært ved at komme ud af. Kroppen kan endda også reagere ved at få allergi til at bryde ud.

Hunden kan begynde på tvangshandlinger og destruktiv adfærd, fordi den simpelthen ikke ved/kan overskue, hvad den skal stille op i en given situation, det den har forsøgt virker ikke og så gør den bare noget for at gøre noget…. Man kan også kalde det en panikhandling.

 

Det at slikke, tygge og sutte kan ovenikøbet stimulere produktionen af endorfiner, som er kroppens naturlige stressreducerende hormoner og det kan hjælpe med at berolige nervesystemet og frigive spændinger. Samtidig fungerer det som en distraktion, der hjælper med at aflede tankerne fra stressende situationer.  

Ofte er det tilfældigheder som kan udvikle sig til tvangshandlinger, enten fordi hunden finder ud af at det lindrer (endorfiner) eller at den får noget ud af at gøre det (f.eks opmærksomhed).

Ved at overbevise hunden om at vi har ansvaret og dermed at den kan stole på at vi nok skal tage os af situationen, kan vi hjælpe hunden til ikke, at skulle helt ud i panikhandlingerne.

 

 

Vil du have hjælp? 

Kontakt mig med det samme

 

Læs mere her og kontakt mig for hjælp.