Dårlige madvaner

Kræsen eller beskyttende overfor sin mad/tyggeben

Det kan altid være en god idé at lige få tjekket din hund ved dyrlægen, for at være sikker på at det ikke er sygdom, som kan være skyld i, at den ikke spiser.

Når det er sagt, så er mad jo en primær kilde til overlevelse og har derfor en kæmpe betydning for os som for hunde og alle andre levende væsener. Som man siger ”uden mad og drikke, duer helten ikke”

Har du en hund som er kræsen, eller det modsatte spiser den alt, også hømhømmen eller dine sokker (...i nogle tilfælde kan det virke til at hunden faktisk foretrækker det ækle/mærkelige frem for foderet). Din hund er måske endda beskyttende overfor sin mad/tyggeben. Der er altid, fra hundens side en god grund til dens adfærd og i disse tilfælde kan du have en hund, som er meget stresset og måske endda prøver at fortælle dig, hvilken vigtige plads den mener, den har i hierarkiet.

 

En hund er, hvad der kaldes opportunist spiser, dvs at dens instinkt fortæller den, spis når muligheden er der, for 4 ud af 5 jagte er ikke succesfulde, så springer du en oplagt, måske endda nem mulighed over, kan det være du ikke overlever.

Men under stress øges nemlig bl.a produktionen af adrenalin i kroppen, fordi hjernen siger til kroppen, at den skal holde sig klar til flugt/kamp. Adrenalin, hæmmer appetitten, fordi det nu er mindre vigtigt f.eks få mad. Det kan derfor føre til manglende appetit og endda forstoppelse, fordi maven og tarmsystemet vil skrue ned for aktiviteterne. Derfor kan det virke som om hunden er enormt kræsen og hurtig mister lysten til det nye foder (…den 10. af slagsen), man lige har købt.

Vi kan ændre hundens stress tilstand, ved at overbevise hunden om at vi er højere i hierakiet end den er. Det gør vi ved at lære de Alpha-signaler, som hunden instinktivt kender, og dermed lade den slippe for alt det ansvar som giver den stress.

 

 

Vil du have hjælp? 

Kontakt mig med det samme

 

Læs mere her og kontakt mig for hjælp.