Hyperaktiv og opmærksomheds krævende

Slapper din hund aldrig rigtig af og/eller søger konstant at være i centrum

Nogle spørger mig om deres hund ikke kan have ADHD, fordi deres hund aldrig rigtig slapper af og/eller søger konstant at være i centrum. Men årsagen er nærmere at det er en hund, der har sat sig selv på enormt overarbejde og er derfor højest sandsynlig blevet ret stresset.

En hund kan være på et enormt overarbejde, hvis den ser sig selv som den øverste/vigtigste i familien. For så tror den dermed den har retten til konstant at være i centrum, og til at hundse rundt med dens undersåtter, for at få det den opmærksomhed, det kræver for at kunne kontrollere og holde styr på flokken.

Måske kender du selv følelsen af følelsen af magtesløshed eller manglende kontrol over en situation, som du ”burde” have kontrol over. En følelse af ikke at kunne leve op til enten ens egne eller andre forventninger. I hundeverdenen kan det i værste fald betyde at flokken ikke overlever, hvis ikke der bliver set op til Alpha/Alpha-parrets og de kan styre flokken. Faktisk ikke en hel let opgave og da slet ikke for en hund, der bor i en (menneske-)verden den ikke rigtig, instinktiv, forstår og med mennesker der nok ikke altid helt lytter til hvad den kommandere, så kan en stress tilstand opstå.

Desuden øges produktionen af kortisol og adrenalin i kroppen under stress, et ”energi-boost” fordi hjernen siger til kroppen, at den skal holde sig klar til flugt/kamp og det er dermed ikke tid til at slappe af og sove. Herved kan vi opleve hyperaktiviteten, fordi der simpelthen ikke er ro i kroppen til at falde til ro.

Vi kan ændre hundens stress tilstand, ved at overbevise hunden om at vi er meget bedre til den Alpha-opgave, i vores menneske-verden, end den er og dermed lade den slippe for alt ansvaret.

 

 

Vil du have hjælp? 

Kontakt mig med det samme

 

Læs mere her og kontakt mig for hjælp.